Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda nákladního automobilu na Třinecku zaměstnala hasice na více než šest hodin

Dopravní nehoda nákladního automobilu zkomplikovala ve středu 7. května 2014 odpoledne a večer dopravu na silnici I/68 mezi obcemi Hnojník a Střítěž. Více než 6 hodin likvidovali hasiči HZS MSK následky dopravní nehody a provoz na silnici byl střídavě zcela přerušen, nebo řízen kyvadlově.

Operační a informační středisko HZS SMK přijalo informaci o dopravní nehodě krátce před 16:00 hod a na místo události byla vyslána jednotka HZS MSK z Nošovic. Řidič nákladního automobilu převážejícího transformátor sjel mezi obcemi Hnojník a Střítěž z komunikace a převrátil se. Při následném vyhýbání havarovanému nákladnímu automobilu sjel mimo komunikaci další osobní automobil, ve kterém došlo ke zranění jedné osoby.

Dopravní nehoda značně zkomplikovala provoz na rušné komunikaci a v místě nehody byl provoz řízen kyvadlově. Hasiči postupně na místo nehody povolávali další jednotky se speciální technikou HZS MSK. Při dopravní nehodě došlo k poškození transformátoru. Z transformátoru hasiči odčerpali přibližně 350 litrů transformátorového oleje. Dalších cca 200 litrů oleje uniklo do půdy.

Následky úniku oleje a provozních kapalin pomáhal odstraňovat sorbentový kontejnerový automobil hasičů z Frýdku-Místku. K vyproštění havarovaného automobilu byla povolána těžká vyprošťovací technika HZS MSK z Ostravy, vyprošťovací automobil Bison a automobilový jeřáb AC-60 Demag.

Následky dopravní nehody hasiči likvidovali až do 22:00 hod. Provoz na silnici byl omezen a řízen kyvadlově. V době vyprošťování automobilu a odtěžování kontaminované zeminy byl dokonce na přibližně dvě hodiny zcela přerušen.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet