Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořel parní válec

V neděli, 14. 10. 2007 krátce před polednem, byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje nahlášen požár parního válce v obci Horní Štěpánov. Na místo vyjela jednotka ze stanice Konice.

14. 10. 2007
PROSTĚJOV

V neděli 14. října byl v 4:55 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár briket v Kralicích na Hané. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova, kteří po příjezdu zjistili, že hoří asi 5 tun briket na volném prostranství. Kromě hasičů na místo přijel i nakladač, který začal hromadu rozhrabávat a hasiči ji prolévali vodou. Výše škody a příčina vzniku požáru jsou v šetření.

V neděli 14. října byl v 11:45 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár parního válce v obci Horní Štěpánov. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Konice, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o požár parního válce. V době příjezdu hasičů bylo vozidlo již uhašeno, ale unikaly z něj provozní náplně. Hasiči je zlikvidovali pomocí sorbentů. Příčinu vzniku požáru stanovil vyšetřovatel jako hru dětí, výše škody je předmětem šetření.

Ilustrační foto.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-wap-
Sdílet