Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda u Studené si vyžádala lidský život, zemřel spolujezdec z Octavie, která dostala smyk

Tragická dopravní nehoda dvou osobních vozidel uzavřela silnici číslo 409 mezi obcemi Studená a Domašín. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Dačic a jako mezikrajská výpomoc jednotka HZS kraje Vysočina ze stanice Telce a jednotka SDH Počátky.

Po příjezdu policistů na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, jedoucího od obce Studená pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem, dostal smyk a čelněbočně narazil do protijedoucího vozidla tovární značky Ford Focus, táhnoucího přívěsný vozík.

Ve vozidle Škoda Octavia bohužel zemřel spolucestující vpředu (22 let) a dále se zranily tři osoby (dva muži a jedna žena). V osobním vozidle Ford Focus se zranil řidič. Zraněné osoby byly transportovány do blízkých nemocnic,

sdělil nám mluvčí policie Milan Bajcura

Hasiči museli jednu osobu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Při nehodě bylo zraněno celkem pět osob. Jedna osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem a lékař ZZS u ní následně konstatoval smrt.

Sdílet