Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Suchdolský pohár 2007

Jak se již stalo tradicí, tak i letos uspořádal Sbor dobrovolných hasičů v Suchdole v pořadí již 7. ročník Suchdolského poháru v požárním útoku. Také letos se konal přímo uprostřed městské části, na Suchdolském náměstí, ale přeci jen trochu jinak, konal se totiž jako noční soutěž.

Start byl 6. 10. 2007 až v 19 hodin a přihlášeno bylo celkem 11 družstev, z toho 1 družstvo žen a 1 družstvo mužů se strojem PS8. Náměstí se postupně zaplňovalo diváky. Někteří přišli povzbudit své kamarády, jiní se jen tak podívat, co se to tam zase děje. Každopádně nikdo nebyl ochuzen o pěkný sportovní zážitek.

Jako první se na start připravilo domácí družstvo, bohužel se start musel opakovat, protože byla porucha na časomíře. Při opakovaném startu pak došlo k technickému problému na terči a tak rozhodčí rozhodli, že pokus se bude opakovat na konci závodu. Po malých technických problémech v úvodu, probíhalo vše podle plánu. Závodníci při překonávání záludností dráhy, stroj je umístěn na podstavci a sání je možné jen pomocí vývěvy, proudaři překonávají okno, a to vše v PSII a těžké obuvi, ukázali, že je hned tak něco nezaskočí.

Lysolajská děvčata předvedla pěkný výkon, za který by se nemuseli stydět ani někteří chlapi a v celkovém hodnocení skončila na pěkném 7. místě. Vítězem letošního ročníku se již potřetí v historii poháru stalo družstvo z Velké Chuchle. Domácí skončili na místě 5. a družstvo se strojem PS8 na místě 6.! Jen tak pro zajímavost celkový věk tohoto družstva byl 283 let a mašina je z 60. let minulého století, a to si jistě zaslouží obdiv.

Po ukončení pokusů a uvolnění ulice pro veřejnou dopravu, došlo k vyhodnocení celé soutěže před zbrojnicí a poté v hasičských garážích pokračovala volná zábava s hudbou.

Z.Kučerová

-wap-
Sdílet