Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V rodinném domě v Lázních Bělohrad hořela garáž, popálený senior byl transportován do Prahy

Tři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 10. května 2014 večer u požáru garáže v rodinném domě v Lázních Bělohrad na Jičínsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 19:33 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky, dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad a Nové Paky celkem s pěti cisternami.

Po příjezdu první jednotky na místo určení bylo zjištěno, že hoří v garáži v přízemí dvoupatrového rodinného domu. Uvnitř se nacházela uživatelka domu, která se nezraněná dostala ven. Sedmasedmdesátiletý muž se ještě snažil zachránit věci z garáže a utrpěl popáleniny. Hasiči poskytli zraněnému muži první pomoc a přivolali záchrannou službu. Ta jej převezla do nemocnice v Jičíně, později byl senior transportován do popáleninového centra v Praze.

Ještě před zahájením samotného hasebního zásahu došlo v garáži k explozi, když se v důsledku požáru roztrhla třicetikilogramová tlaková láhev. Tlaková vlna vyrazila několik dveří v prvním podlaží domu. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 20:25 hodin a uhasili ve 21:03 hodin.

Plameny zničily starší osobní vůz Seat Ibiza, vybavení garáže a zplodiny hoření poškodily místnosti v prvním patře. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí dva miliony korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet