Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragický požár nákladní Tatry

Dnes (15. října 2007) v 09:49 hodin vyjely dvě hasičské jednotky k požáru nákladního vozidla v obci Vítězná na Trutnovsku. Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a místní dobrovolní hasiči dohašovali požár v kabině nákladního vozidla Tatra 815. Řidič na místě zemřel.

Územní odbor Trutnov

Při výjezdu z parkoviště došlo pravděpodobně k technické závadě na naftovém nezávislém topení, které slouží k vytápění kabiny vozidla. Ihned začal hořet plastový kryt topení a papíry. Řidič (nar. 1947) stačil ze zakouřené kabiny vyhodit doklady a osobní věci. Jakmile se vrátil, aby se pokusil požár uhasit, zůstal uvězněn uvnitř kabiny. Muž zemřel na následky udušení. Přivolaní hasiči se do vozidla dostali dveřmi u řidiče a rozbitím okna u dveří spolujezdce. Z větší části došlo v uzavřené kabině k samouhašení požáru, hasiči dohasili pouze drobná ohniska. Po ohledání místa události Policií ČR vyprostili tělo řidiče z kabiny vozidla. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 500 tisíc korun.

Upřesnění příčiny vzniku tragického požáru: Požár vznikl v důsledku vznícení hořlavých látek na podlaze kabiny v těsné blízkosti topení. Požár se následně rozšířil na palubní desku. Byla vyloučena technická závada na nezávislém topení.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet