Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana dvou opeřenců

Dobrovolní hasiči z Nového Boru vyjeli v pondělí 15. října 2007 k záchraně ptáčka, který se zamotal v koruně stromu do vlasce. Ve stejný den se v Libereckém kraji zachraňoval další pták, tentokrát profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí odchytili na Pivovarském rybníce labuť.

Sýkorka se zamotala do vlasce

Dobrovolní hasiči z Nového Boru vyjeli v pondělí 15. října 2007 krátce před dvanáctou hodinou k záchraně ptáčka, který se zamotal v koruně stromu do vlasce. Po příjezdu do ulice Svojsíkova v Novém Boru ustavili hasiči automobilový žebřík, po kterém se dostali do koruny borovice, kde nalezli sýkorku zamotanou v rybářském vlasci. Hasiči ptáčka vymotali a předali ho strážníkům místní městské policie.

Hasiči zachránili zraněnou labuť

V pondělí 15. října 2007 v půl páté odpoledne přijalo operační středisko HZS LK žádost strážníků městské policie o pomoc při odchytu zraněné labutě, která se nacházela na rybníce v části Lvová Jablonného v Podještědí. Profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí nalezli na Pivovarském rybníce labuť na vodní ploše asi 1,5 metru vzdálenou od břehu, kterou po odchytu předali strážníkům.

Ilustrační foto: www.sweb.cz

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet