Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

15 let firmy Ziegler ve městě Mühlau

Byli jsme pozváni zástupcem firmy Ziegler k návštěvě areálu výrobního závodu v Mühlau v Německu u příležitosti oslav 15. let existence tohoto závodu. Toto městečko leží nedaleko Chemnitzu a závod je postaven v průmyslové zóně na okraji města. Příjezd je velmi dobře značen, proto nebyl problém do cíle naší cesty v pořádku dorazit.

Pro návštěvníky byl připraven bohatý program, výstava techniky a výrobního programu a také bohaté občerstvení.

Firma Ziegler se zabývá výrobou nástaveb hasičských vozidel, kontejnerů a prostředků pro údržbu a ošetřování technických prostředků PO. V rámci dne otevřených dveří se v areálu objevila i spousta stánků vystavovatelů výrobků a prostředků používaných v požární ochraně, spojení apod. Jako příklad lze zmínit např. Lukas, který představoval novou sadu vyprošťovacího zařízení Jaws of Live, firma Steigtechnik Gmbh představovala program sestav lešení a žebříků, Motorola představila nové i stávající typy vysílaček a pagerů, Akron Brass Company nabídl různé proudnice, Dräger vystavoval nové přetlakové masky a přilby pro hasiče, apod.

Myslím, že fotografie nejlépe přiblíží atmosféru na místě a přiblíží kvalitu řešení nástaveb a rozdělení prostředků ve vozidlech.

Pro Požáry.cz Pavel Všelko, JSDH Ostrov

Foto: autor

-wap-
Sdílet