Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na mezinárodní soutěži Berlin Firefighter Stairrun 2014 se v první desítce umístily hned dvě české dvojice

V sobotu 10. května 2014 se na náměstí Alexanderplatz, v blízkosti berlínské televizní věže, uskutečnil již 4. ročník mezinárodní soutěže Berlin Firefighter Stairrun.

Na start se postavilo celkem 387 soutěžních dvojic z osmi zemí. Družstva mužů byla rozdělena do tří věkových skupin (youngster, oldies, oldies XL). Ženy soutěžily ve dvou kategoriích (ladies – dvě ženy, mix – muž a žena). Vypsána byla i kategorie policistů v pro ně předepsané výstroji (výstroj pro pořádkový zásah).

Hasiči v kompletní zásahové výstroji se zapnutým dýchacím přístrojem po startu běželi 300 metrů, pak už na ně čekalo 770 schodů a 39 pater Park Inn hotelu. Soutěžní dvojice startovaly v třicetisekun­dových intervalech. Nejlepších dvacet týmů z minulého ročníku startovalo po minutovém intervalu.

Družstvo „Frýdlant 1“, ve složení Kamil Socha a Stanislav Burgr, obsadilo s časem 8:52.7 minut v celkovém hodnocení 61. místo.

Dvojice Jiří Došlík a Zdenek Vrána („Frýdlant 2“) s časem 6:56.6 minut obsadila v celkovém hodnocení 7. místo.

Jirka a Martin Štáblovi z Vranové Lhoty s časem 6:47.5 minut vybojovali v celkovém hodnocení 6. místo.

Soutěžní dvojice z Vranové Lhoty by chtěla poděkovat hasičům města Frýdlant a hasičům města Uničov za podporu, díky které se mohli bratři soutěže zúčastnit.

Sdílet