Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Maršov na Táborsku majitel bránil hasičům, aby uhasili jeho hořící kůlnu

Informaci o požáru obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje ve středu 14. května pět minut před půlnocí. K požáru byly vyslány osádky cisteren a automobilového žebříku profesionálních hasičů ze stanice Tábor, svolána byla také jednotka SDH obce Malšice.

Průzkum provedený na místě požáru ukázal, že hoří dřevěná kůlna o půdorysu přibližně 30 × 12 metrů, ve které jsou zaparkovány zemědělské stroje. Kůlna v době příjezdu hasičů hořela v plném rozsahu. Hasiči ihned zahájili hasební práce a čtrnáct minut po půlnoci velitel zásahu nahlásil zpět na operační středisko, že požár se dále nešíří a že je zcela pod kontrolou zasahujících hasičů.

Komplikaci při zásahu však působil majitel kůlny a strojů, který napadáním zasahujících hasičů bránil v jejich práci. Majitele tak musela na místě zajistit Policie ČR.

Požár byl zcela uhašen krátce před třetí hodinou ranní. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na Kč 2 000 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření, které bude pokračovat ve středu 15. května v odpoledních hodinách. Požářiště bude ohledáno vyšetřovatelem HZS, kriminální policií ČR a povoláni byli také kynologové Policie ČR, jejichž pes je speciálně vycvičený na vyhledávání akcelerantů hoření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet