Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár opuštěné ubytovny v bývalém vojenském areálu v Krušovicích zaměstnal 8 jednotek hasičů

Na linku tísňového volání hasičského záchranného sboru Středočeského kraje byl dnes ve 3:45 oznámen požár opuštěné ubytovny v bývalém vojenském areálu v Krušovicích.

Na místo byli vyslány profesionální hasiči ze stanice Rakovník a Kladno a dobrovolné jednotky SDH Třtice, Nové Strašecí, Řevničov, Lužná, Mutějovice a Kněževes. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že oheň zachvátil celou budovu, 20 × 20 metrů. Ve 4.00 hodiny byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu Hasiči chrání les i okolní objekty a v Krušovicích zřizují čerpací stanoviště. Ve 4.30 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu, ukončen byl II. stupeň

Hasiči následně dohašovali a rozebírali konstrukce a společně s PČR prohledávají budovu, protože bylo podezření že by v ní mohl někdo být, což se naštěstí nepotvrdilo. V 5.30 hodin byl proveden závěrečný průzkum objektu a jednotky se postupně vracejí zpět na základny v 5.50 hodin byla velitelem zásahu ohlášena likvidace požáru.

Předběžně stanovená škoda je stanovena na 100.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 500.000 Kč, příčinou vzniku ohně je nejspíš nedbalost při zacházení s otevřeným ohněm.

Sdílet