Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři zraněné si vyžádal čelní střet dvou osobních automobilů mezi Opavou a Hradcem nad Moravicí

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly dnes (pátek 16.5.) dopoledne u vážné dopravní nehody na Opavsku. Pracovníkům operačního střediska byl po čtvrt na jedenáct nahlášen čelní střet dvou osobních automobilů na silnici mezi Opavou a Hradcem nad Moravicí, poblíž obce Rybníčky.

Na místo události byly vyslány pozemní posádky z opavských stanovišť a také vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy. Pomoc poskytovali dva lékaři a čtyři týmy záchranářů.

Posádky ZZS ošetřily tři zraněné:

Pětadvacetiletá žena zůstala po střetu zaklíněna v jednom z havarovaných automobilů a vyprostit ji museli přivolaní hasiči ze stanice Opava. Prvotní vyšetření ukázalo vážné zranění v oblasti hrudníku, pánve a dolních končetin. Záchranáři pacientce podali ještě před vyproštěním potřebné léky a zajistily ji krčním límcem. Následně postiženou uložili do vakuové matrace a připravili k transportu do zdravotnického zařízení. O přepravu se postarala posádka vrtulníku, jehož pilotovi se i přes velmi nepříznivé klimatické podmínky – déšť a silný vítr, podařilo přistát přímo na místě události. Žena byla předána do péče týmu urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Pětašedesátiletý muž utrpěl vážné zranění hlavy, hrudníku a břicha. Také jemu poskytli záchranáři přednemocniční neodkladnou péči a následně pacienta transportovali na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

Třetí účastník, třiadvacetiletý muž, byl zraněn středně těžce, a to na hlavě, horních i dolních končetinách. Po ošetřeni byl rovněž přepraven do opavské nemocnice.

Foto a video: Peter Soós
PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet