Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K obci Dolní Lhota vyjeli hasiči k nahlášené nehodě nákladního vozidla, z nádrže unikala nafta

Do dopravní nehodě nákladního automobilu, která byla prvotně ohlášena s možným požárem, byli k obci Dolní Lhota vysláni profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec a dobrovolní hasiči obce Stráž nad Nežárkou. Průzkum na místě nehody ukázal, že nehoda se obešla bez zranění, ale havarovaný nákladní vůz je v příkopu a z poškozené nádrže vytéká nafta.

Velitel zásahu si vyžádal další posilovou jednotku z jindřichohradecké stanice – na místo vyjela osádka technického kontejneru, který je vybaven na likvidaci následků nehody s velkým únikem provozních kapalin. Zasahující hasiči nejprve zasypali sorbentem naftové skvrny na vozovce a i v příkopu.

Použitý sorbent pak z vozovky zametli a z příkopu vybrali. Zásah obě jednotky ukončily okolo deváté hodiny. Poté byl nákladní vůz vyprošťován z příkopu specializovanou firmou. Jindřichohradečtí profesionální hasiči se na místo nehody vrátili v 19:00 hodin, kdy provedli provizorní zatmelení nádrží havarovaného auta a dokončili sanaci a úklid komunikace.

O události byli obeznámeni pracovníci odboru životního prostředí příslušného městského úřadu a pracovníci Vodoprávního úřadu.

Sdílet