Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny se z garáže rodinného domu rozšířily na obytnou část, v Němčicích na Hané zasahovaly čtyři jednotky

Čtyři jednotky profesionálů a dobrovolníků zasahovaly u požáru garáže rodinného domku v Němčicích na Hané, plameny se velmi rychle rozšířily i na přilehlou obytnou část budovy. Vše navíc zdramatizováno možnou přítomností osoby v prvním patře uvězněnou plameny a hustým kouřem.

Prvotní informaci o zahoření v garáží a další podrobnější popis situace na místě, převzala linka tísňové pomoci hasičů krátce po půl třetí odpoledne. Společně s profesionální jednotkou hasičů z Kojetína k místu vyjeli dobrovolní hasiči Němčice na Hané, Nezamyslice a Brodek u Prostějova.

Ihned zahájili průzkum v dýchací technice a vyhledávání zmiňované osoby. Opakovaně všechna místa prošli a to poté vyloučili. Tedy, že v domě kromě psa nikdo nezůstal. Psa se hasičům podařilo z kouře zachránit, bohužel jeho stav není příznivý a není vyloučeno že zraněním podlehne.

Hasičům se podařilo po chvíli požár lokalizovat, v následujícím čase pokračovali v dohašování, vyklízení a odvětrání prostor po požáru. Na místě v tuto chvíli pracuje vyšetřovatel hasičů společně s Policii ČR. Je prováděna dokumentace a ohledání pro zjištění možné příčiny vzniku požáru.

Odhady škod po požáru přesáhnou částku půl druhého milionu korun. Vše se naštěstí obešlo bez zranění osob.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet