Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po ztracené ženě pátrali hasiči v části obce Fryšták – Horní Ves celý den, neúspěšně

V 09:39 hodin vyslal operační důstojník zlínských hasičů na žádost Policie ČR jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů centrální stanice Zlín, Fryštáku, Kašavy a Lukova jako asistenci při pátrání po pohřešované starší ženě v části obce Fryšták – Horní Ves.

Pod velením policistů zahájili hasiči pátrání v okolí místa bydliště pohřešované a u blízkého rybníku. V průběhu dopoledne byly nasazené jednotky posíleny o další hasiče, jízdní policisty a člun se sonarem profesionálních hasičů ze Zlína k propátrání rybníku.

Před třináctou hodinou byl do pátrání nasazen i policejní vrtulník a další posilové jednotky dobrovolných hasičů obcí Racková, Zlín – Štípa, Slušovice a Kostelec u Zlína. I přes značné nasazení sil a prostředků se do večerních hodin nepodařilo ženu nalézt a pátrání bylo přerušeno.

Na základě vyjádření velitele zasahujících profesionálních hasičů chceme touto formou poděkovat starostovi města Fryšták, který zasahujícím jednotkám zabezpečoval v průběhu jejich činnosti stravu a nápoje.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet