Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár cisterny převážející mléko

K požáru automobilní cisterny Volvo, převážející mléko, u obce Míšov vyjížděli dnes (24. 10. 2007) po osmé hodině ranní profesionální hasiči z Rokycan a dobrovolní hasiči z Blovic.

Požár hasiči dvěma vysokotlakými proudy vody lokalizovali asi po 30 minutách a zlikvidovali po necelé hodině. Událost se obešla bez zranění osob. Řidič vozidla si zajistil přečerpání mléka a odtah vozidla. Jednalo se o požár motorového prostoru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada.

Technická pomoc

Dnes (24. 10. 2007) po sedmé hodině ranní likvidovali padlý strom přes vozovku u obce Petrovice u Sušice, části Maršovice, profesionálové ze Sušice. To byl zatím poslední výjezd k padlému stromu na Klatovsku.

Požáry

K požáru přívěsného kompresoru ve zkušebně firmy AIR Power, s.r.o. v Plzeňské ulici v Chrástu dnes (24. 10. 2007) po osmé hodině ranní vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Pobřežní a dobrovolní hasiči z Chrástu. Zaměstnanci firmy se požár snažili uhasit před příjezdem hasičů. Hasiči kompresor dohasili a ochlazovali. Požár byl lokalizován po pár minutách a zlikvidován asi po 30 minutách. Škoda byla předběžně vyčíslena na 450 tisíc korun. Příčinou požáru byla pravděpodobně technická závada na kompresoru – prasklá hadice hydrauliky.
K požáru rodinného domu o rozměru 8 × 20 metrů vedle bývalé mlýnice v obci Rabí vyjížděli dnes (24. 10. 2007) po desáté hodině dopoledne profesionální hasiči z Horažďovic a Sušice a dobrovolní hasiči z Rabí, Žichovic a Sušice. Na místě tak bylo šest cisteren. Jednalo se o požár v půdním prostoru domu. V první fázi hasiči nasadili jeden ,,C“ a jeden vysokotlaký proud vody, postupně byly nasazena až čtyři ,,C“ proudy vody a jeden vysokotlaký proud vody. Během zásahu museli hasiči zasahující v dýchací technice z objektu vynášet tři deseti a pětadvaceti kilové PB lahve. Požár hasiči lokalizovali po 40 minutách a zlikvidovali asi po třech hodinách. Vynášeli z domu také nábytek a osobní věci a rozebírali konstrukce. Na místě na dohlídce zůstali místní dobrovolní hasiči. Při požáru utrpěla majitelka domu popáleninu dlaně levé ruky a k události musela i ZZS. Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Příčinou požáru byla patrně nedbalost – zapomenutá hořící cigareta.
Požár hasiči dvěma vysokotlakými proudy vody lokalizovali asi po 30 minutách a zlikvidovali po necelé hodině. Událost se obešla bez zranění osob. Řidič vozidla si zajistil přečerpání mléka a odtah vozidla. Jednalo se o požár motorového prostoru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada.

Dopravní nehody

K dopravní nehodě, osobnímu automobilu v rybníku, v obci Vysoká Libyně vyjížděli dnes (24. 10. 2007) po osmé hodině ranní profesionální hasiči ze stanice Plasy. Ve vozidle cestoval muž a žena. Při nehodě neutrpěli žádné zranění a v době příjezdu hasičů byli na břehu. Po osušení je do své péče převzal obecní úřad. Na místo k vyzdvižení vozidla musel být přivolán automobilní jeřáb ze stanice Plzeň – Košutka. Majitel vozidla hasičům podepsal papír, že si je vědom, že při vyprošťování vozidla by mohlo dojít k jeho poškození. Hasiči za pomoci člunu uvázali vozidlo na lana a v 10.22 hodin se ho podařilo vyprostit. Během vyprošťování nedošlo k úniku provozních kapalin.

Únik nebezpečných látek

K úniku provozních kapalin po dopravní nehodě, srážce autobusu ČSAD Plzeň a osobního automobilu Škoda 120, v obci Břasy, ve směru na Radnice, vyjížděli dnes (24. 10. 2007) po poledni profesionální hasiči z Radnic. Hasiči zajistili místo nehody, odpojili u osobního automobilu akumulátor, sorbentem zlikvidovali únik provozních kapalin z tohoto vozidla a odtáhli ho mimo vozovku.


Tiskový mluvčí HZS
Plzeňského kraje
por. František Vaško

-wej-
Sdílet