Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v obci Chlum na Zlínsku způsobil škodu téměř za tři miliony korun

Dne 20. 5. 2014 v 23:00 hodin byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen požár rodinného domu v obci Chlum. Podle prvotní informace mělo hořet na jeho balkonu.

Na místo hlášené události vyrazila jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Otrokovic, Zlína – Lhotky a jednotkou hasičů města Zlína z Prštného.

Po příjezdu první jednotky na místo požáru bylo upřesněno, že došlo k požáru střechy a půdního prostoru jednopodlažního rodinného domku s vestavěným podkrovím. Komplikovanost přístupu k prostorům hoření si vyžádala zásah jak z vnitřních prostor domu, tak i z jeho střechy. Po hodině hasebních prací se podařilo hasičům dostat požár pod svou kontrolu a zabránit jeho dalšímu skrytému šíření.

Na místo události byly povolány také posilové jednotky ze stanice Otrokovice a obce Mysločovice. Vzhledem ke zvýšené spotřebě vody při zásahu využili hasiči k doplňování cisteren místního hydrantu. Na místě události zasahoval také proškolený hasič z týmu posttraumatické intervenční péče.

Už v průběhu hasebních prací se na místo události dostavil i vyšetřovatel hasičů ze Zlína. Podle prvotních odhadů byla způsobena škoda ve výši asi 3 000.000,– Kč. Zásahem hasičů se podařilo zachránit majetek v hodnotě dalších tří milionů. V podrobném ohledání požářiště a zjišťování příčiny vzniku požáru budou vyšetřovatelé hasičů pokračovat i v dnešních dopoledních hodinách.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet