Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Natáčení „spojováků“ do pořadu 112 v ohrožení života s lánskými hasiči

Tento podzimní pátek 26. října se usktutečnilo v odpoledních hodinách natáčení tzv. „spojováků“ do pořadu TV Nova – 112 v ohrožení života s jednotkou dobrovolných hasičů na Lánech – okres Kladno.

Celé natáčení tzv. „spojováků“ bylo naplánováno několik týdnů dopředu, kdy naše jednotka obstarala dva staré vraky automobilů a uskutečnila toto natáčení v rámci cvičení, kdy vše bylo ohlášené příslušnému KOPIS HZS StčK. v Kladně, PČR a Obecnímu úřadu v Lánech.

Tzv. „spojováky“ – uvádění jednotlivých reportáží v terénu, v pozadí většinou akce záchranářů, jako při tomto natáčení – nejedná se však o realitu.

První spojovák byl natočen při požáru osobního automobilu Š-120, který se nachází na střeše, kdy požár je v plném rozsahu a následně zlikvidován pomocí těžké pěny.

Natáčení druhého spojováku jsme uskutečnili při vyprošťování zraněné osoby z havarovaného osobního automobilu Š-Favorit, kdy se vozidlo nachází na boku, prvním úkolem bylo stabilizovat vozidlo a poté se bezpečně dostat ke zraněné osobě uvnitř automobilu. Mezitím bylo důležité zajistit zraněné osobě první pomoc a samozřejmě protipožární opatření, kdy byla zraněná osoba vyprostěna otvorem předního okna a předána do péče záchranné služby.

Po celém natáčení, kdy Miroslav Vaňura odjel se svým štábem jsme zlikvidovali oba vraky na zdejší vrakoviště a uklidili místo po požáru.

Tento spojovák bude k vidění v úterý 30. října v pravidelném vysílání pořadu"112", můžete se však těšit i na speciál, který bude některé úterý od 20:00 hod na TV Nova, kde bude použito více spojováků z tohoto natáčení u hasičů na Lánech.

-wej-
Sdílet