Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mrtví muži jsou z HZS MSK a HZS Českých drah

V sobotu 27. 10. 2007 se sešlo 26 hasičů, příznivců extrémního běhu, v malebném beskydském středisku Pustevny, aby si změřili své síly v běhu do vrchu na prvním ročníku soutěže TOTMAN („totálně mrtvý a nepoužitelný hasič“).

Start byl u spodní stanice lanové dráhy Ráztoka – Pustevny a cíl se nacházel u horní stanice. Celková délka tratě byla 4000 metrů s převýšením 400 metrů.

Po startu čekal účastníky pětisetmetrový asfaltový úsek, na jehož konci zabočili na sjezdovku, po které se vydali ostrým stoupáním směrem k cíli. Celá trasa běhu vedla po modré turistické značce, střídavě lesem a po sjezdovkách.

První závodník odstartoval v 10:30 hodin. Závodníci byli rozděleni do dvou kategorií. Kategorie A – hasiči do 40-ti let věku a kategorie B – hasiči nad 40 let.

V kategorii A se nejlépe s tratí popral Leopold Hejneš z HZS Moravskoslezského kraje (Ostrava), který trať zvládl ve skvělém čase 17 minut 25 sekund. Na druhém místě se s odstupem 19-ti sekund umístil Petr Klúfa z HZS Jihočeského kraje (Tábor) a třetí skončil opět domácí Petr Teslík (Ostrava) s výsledným časem 18 minut a 10 sekund.

V kategorii B zvítězil Petr Kubálek z HZS podniku České dráhy Olomouc s výsledným vynikajícím časem 17 minut 42 sekund (zaostal za vítězem kategorie A o pouhých 17 sekund!!!), na druhém místě s výsledným časem 19 minut skončil Petr Brožek z HZS kraje Vysočina (Jihlava) a třetí se umístil Petr Böhm z HZS podniku Biocel Paskov s výsledným časem 19 minut 47 sekund.

Ačkoliv čas stanovil jasné vítěze, nakonec se vítězi stali všichni účastníci, protože nikdo z nich nevzdal svůj boj a všichni zdárně doběhli do cíle. Musíme smeknout před skvělými výkony borců, kteří prokázali, že hasiči mají skvělou fyzičku, kterou potřebují dnes a denně při výkonu svého náročného povolání.

Kompletní výsledkovou listinu souže TOTMAN 2007 máte ke stažení zde.


kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet