Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičská dechová hudba z Lysé nad Labem nadchla Mladou Boleslav

Na nedávném jarním dvojkoncertu dechových hudeb uspořádaným Společností Kultura města Mladá Boleslav v příjemném prostředí velkého sálu Domu kultury v Mladé Boleslavi se představily dva orchestry:

Hasičská dechová hudba z Lysé nad Labem a Podnikový dechový orchestr Škoda Mladá Boleslav.

I když se lyská hasičská hudba řadí svými až 37 hudebníky do kategorie středních dechových orchestrů, na rozdíl od „škodováků, kteří se s nepoměrně lepším "domácím“ zázemím a počtem 55 hráčů řadí mezi velké dechové orchestry, hasičská dechovka předvedla zásluhou všech svých muzikantů a zpěváků excelentní profesionální výkon, uvedl jeden z účastníků koncertu a znalec hudby!

Její vystoupení bylo „okořeněno“ perfektními vystoupeními sólistů Davida Czecha (trombon), Romana Zimy (sopránsaxofon), Honzy Czecha ml. (Es klarinet) a Milana Muzikáře (fagot).

Početní posluchači, včetně kolegů hudebníků z „druhého tělesa“, ocenili výkony lyských muzikantů dlouhotrvajícím potleskem…

Ti, kdo se tentokrát nezúčastnili, mohou litovat, že nebyli svědky úžasného večera, který v této uspěchané době, byl opravdovým zážitkem! Další společný dvojkoncert těchto hudebních těles se bude konat 7. června v rámci kuturrní akce „Květinová slavnost“ v letním kině v zámeckém parku v Lysé nad Labem.

Blíže se o hudbě dozvíte na webových stránkách dobrovolných hasičů z Lysé nad Labem v sekci „hasičská hudba“, nebo přímo na webových stránkách hudby popřípadě Facebooku.

Roman Zima
SDH Lysá nad Labem
Sdílet