Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouřka zaměstnala hasiče hlavně na Žďársku a Jihlavsku

Předpovědi meteorologů se naplnily a Vysočinu včera odpoledne zasáhly bouřky doprovázené silným větrem a vydatným deštěm. Od půl šesté pátečního odpoledne do sedmé hodiny sobotního rána zasahovali hasiči v Kraji Vysočina u téměř šedesáti událostí v souvislosti s počasím.

Ve většině případů se jednalo o čerpání vody ze zatopených sklepů domů. Nejčastěji hasiči zasahovali na Žďársku, téměř třicetkrát. Z toho v devatenácti případech zasahovali hasiči přímo ve Žďáře nad Sázavou, kde voda zaplavila sklepy domů a objektů například na ulicích Veselská, Jihlavská, Strojírenská, Vančurova, Smetanova, V Lískách, Santiniho a na řadě dalších míst. Na Jihlavsku vyjížděly jednotky požární ochrany třináctkrát. Vodu hasiči odčerpávali například v domech ve Stříteži, Dobroníně nebo ve Ždírci. V Herolticích řešili hasiči problémy vzniklé v souvislosti s přetékajícím rybníkem.

Bez komplikací se neobešly ani ostatní části kraje, počet výjezdů však nebyl nikterak výrazný. Na Havlíčkobrosku zasahovali hasiči dvakrát, na Pelhřimovsku pětkrát a na Třebíčsku čtyřikrát. Nejvíce událostí řešili hasiči do 22. hodiny večerní, noc byla pak již relativně klidná a v sobotních ranních hodinách přibývaly výjezdy jen velmi sporadicky. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet