Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár šaten na ragbyovém hřišti v Říčanech napáchal velké škody, na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů

Na místo byla ihned vyslána profesionální jednotka ze stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes Benz, CAS 32 Tatra 815 a AP-27 Tatra 815. Dále byl vyhlášen poplach dobrovolným jednotkám SDH Mukařov a SDH Říčany. Po příjezdu na místo první jednotky bylo provedeným průzkumem zjištěno, že požár zasáhl objekt o rozměrech 20 × 40 metrů, který byl používán jako šatny. V době vniku požáru probíhal na stadionu ragbyový turnaj a na místě se pohybovalo velké množství lidí a zprvu nebylo možné zjistit zda nejsou lidé i uvnitř objektu, to se po provedeném průzkumu naštěstí nepotvrdilo, ale i tak byla na místo vyžádána posádka ZZS.

Požár uvnitř objektu se hasičům podařilo dostat poměrně rychle pod kontrolu, ale díky plechové střeše, která hasičům komplikovala hašení se požár z části šířil střešní konstrukcí, kterou bylo nutné pomocí rozbrušovacích pil rozebrat a dohasit. Na místo byl vyslán ze stanice Kolín také protiplynový automobil, který doplňoval tlakové láhve do dýchací techniky.

Krátce před dvacátou hodinou došlo k propadu sádrokartonových stropů. Lokalizace požáru byla díky šíření v mezistropí velitelem zásahu ohlášena krátce před dvacátou hodinou V půl desáté bylo na místo vysláno vozidlo s osvětlovacím balónem. Krátce před půlnocí se všechny jednotky krom místní, která na požářiště dohlížela do rána vrátily zpět na základnu . Škoda je odhadnuta na 500.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 600.000 Kč, příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování příslušníků ZPP a Policie ČR. Vhledem k tomu, že v té době probíhal mezinárodní turnaj v rugby, kde se pohybovalo mnoho hráčů cizí státní příslušnosti, kteří měli veškeré osobní věci a doklady uvnitř, musela policie celý areál vyklidit a hlídat.

Sdílet