Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kousek od letiště v Mladé Boleslavi se zřítil kluzák, zraněný pilot byl v době příjezdu hasičů již mimo vrak letadla

Na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje byla oznámena letecká nehoda v Mladé Boleslavi. Krajským operačním a informačním střediskem byly na místo vyslány jednotky Hasičského záchranného sboru ze stanice Mladá Boleslav s technikou VEA JEEP 2,5TD a CAS 27 SCANIA.

Průzkumem na místě události bylo zjištěno, že došlo k pádu jednomístného bezmotorového kluzáku tovární značky VSO 10, označení OK 3514, majitele Aeroklubu Česká Lípa o. s., Letiště Lada, do prostoru Autovrakoviště Hejtmánka v ulici K Podchlumí v Mladé Boleslavi. Kluzák se za letu střetl s kovovým sloupem v areálu vrakoviště a zapadl mezi vraky vozidel.

Při příjezdu na místo události byl zraněný pilot již mimo pilotní kabinu a pohyboval se na střeše jednoho z přístřešků vrakoviště. Důvodem rychlého opuštění pilotní kabiny a uchýlení se na střechu přístřešku bylo jeho ohrožení života hlídacími psy, kteří vrakoviště hlídali. Po dojezdu majitele vrakoviště byli psi zavřeni a muž tak mohl být ošetřen lékařem záchranné služby. Pilot byl následně transportován k dalšímu vyšetření do nemocnice v Mladé Boleslavi.

Na místo se dostavil inspektor vyšetřování leteckých nehod k šetření příčiny letecké nehody.

nprap. Michal Kuzmeniuk
vyšetřovatel požárů, ÚO Mladá Boleslav
Sdílet