Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili muže z hořícího bytu v Abertamech

U požáru zasahovali hasiči ze čtyř jednotek. Škoda je předběžně odhadnuta na více než milion korun. Plameny šlehající z okna bytu ve třetím nadzemním podlaží panelového domu v Abertamech na Karlovarsku zpozorovali sousedé v pondělí v půl čtvrté ráno.

Na místo ihned vyjeli hasiči ze čtyř jednotek se zásahovými cisternami a také automobilovým žebříkem. Ještě před jejich příjezdem na místo požáru policisté evakuovali z domu devatenáct lidí, mezi nimi ale nebyl nájemník z hořícího bytu.

Zatímco hasiči bojovali s plameny, důkladným průzkumem všech prostorů nalezli na balkoně bytu zasaženého požárem muže, který se nadýchal zplodin hoření a zároveň byl popáleny od plamenů. Muže vyvedli před dům, kde si jej převzala posádka záchranné služby. Ta do nemocnice odvezla i další osobu, která se zranila při evakuaci na schodech.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu za půl hodiny od nahlášení, na místě zůstali až do rána, kdy si místo převzali vyšetřovatelé. Ve spolupráci se zástupci místní samosprávy zajistili hasiči možnost náhradního ubytování pro evakuované, ti nabídku nevyužili a všichni se postupně po likvidaci požáru vrátili do svých bytů. Předběžná škoda je vyčíslena na 1,2 milionu korun, příčina požáru je v šetření.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, AŽ 37 Iveco)
  • JSDH Abertamy (CAS 16 Camiva, CAS 16 Praga V3S)
  • JSDH Pernink (CAS 15 MAN)
  • JSDH Potůčky (CAS 32 T815)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet