Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry v Plzeňském kraji

Celkem šest požáru vzplanulo dne 1. listopadu 2007 v Plzeňském kraji. Celková přímá škoda dosáhla 392.400 korun. Hořel rychlíkový vagón, balíky slámy na poli a také půdní prostor rodinného domku.

Bez zranění osob se obešel požár vagonu rychlíku Plzeň – Praha v železniční stanici ve Zbirohu. Jednalo se o požár spodní části vagonu, který uhasil pomocí přenosného hasícího přístroje průvodčí. Profesionální hasiči Českých drah vagon odpojili a provedli jeho kontrolu. Škoda způsobená požárem nebyla zatím vyčíslena. Příčina požáru se šetří. Není vyloučeno, že požár má na svědomí jiskra ze zablokovaného kola vagonu.

K ohlášenému požáru u Chudenína, části obce Fleky, vyjížděli profesionální hasiči z Klatov a dobrovolní hasiči z Janovic nad Úhlavou, Nýrska a Chudenína. Na místě byli v době příjezdu profesionálů dobrovolní hasiči z Nýrska, kteří měli plně pod kontrolou požár tří balíků slámy na poli. Balíky byly od sebe vzdáleny asi pět metrů. Průzkumem okolí požáru profesionální hasiči nalezli další ohořelý balík asi 200 metrů od prvních třech. Celkem se jednalo o požár šesti balíků slámy. Požár hasiči lokalizovali po pár minutách a zlikvidovali po hodině. Na dohlídce zůstali místní dobrovolní hasiči. Škoda byla vyčíslena na 1.800 korun. Příčina požáru se šetří. V úvahu připadá nedbalost nebo úmysl.

Škodu 300 tisíc korun způsobil požár půdního prostoru rodinného domku v ulici Na Kamení v Kyšicích. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Pobřežní a dobrovolní hasiči z Dýšiny. Požár se snažili uhasit uživatelé domu před příjezdem hasičů, což se jim nepodařilo. Ohniště požáru bylo patrně na podestě před vchodem na půdu, odkud se požár rozšířil do půdního prostoru. K hašení hasiči použili vysokotlaký proud vody. Zakouřené prostory hasiči odvětrali za použití přetlakového ventilátoru. Událost se obešla bez zranění osob. Hasiči požár lokalizovali asi po půl hodině a zlikvidovali po hodině a půl. Včasným zásahem byly uchráněny hodnoty ve výši dva miliony korun. Příčina požáru se šetří.

Ilustrační foto: zelpage.cz

Tiskový mluvčí HZS plzeňského kraje: por. František Vaško

-wap-
Sdílet