Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výlov rybníka po hasičsku

Dva utopené favority lovili z bezejmenného rybníka v Rychvaldě na Karvinsku profesionální hasiči HZS MSK z Bohumína v pátek 2.11. dopoledne. Vozidla se překvapeným rybářům objevila po vypouštění prvního ze soustavy osmi vodních nádrží.

Ve druhé se neobjevil žádný plechový „kapřík“, ve třetím rybníce již vykoukla střecha formana, ale ten přijde na řadu až za několik dní. Žádná těla hasiči v autech nenašli.

Rychvaldští rybáři se rozhodli, že postupně vypustí svých osm rybníků. Policii ČR při vypouštění prvního nahlásili nález dvou škodovek a policisté povolali hasiče. Jeden z hasičů se převlékl do nepromokavého obleku a vydal se ledovou vodou ke každému autu, vybaven tažným lanem. Současně prozkoumal i pomocí tyče, zda není uvnitř auta žádné tělo. Pomocí navijáku na hasičském vozidle se pak oba plechoví kapříci dostali na břeh, kde si jej převzali technici Policie ČR.

Výlov hasičů na prvním rybníku trval asi hodinu. U třetího rybníka se už objevila střecha Škody Formana. Než odteče dostatečné množství vody (denně klesne hladina cca o 20 cm), budou muset ti skuteční i hasičští rybáři počkat ještě několik dní.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet