Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Lázní Bělohrad se převrátil nákladní automobil s pískem

K dopravní nehodě nákladního vozidla došlo v pondělí 26. května 2014 odpoledne na silnici č. II/501 u Lázní Bělohrad na Jičínsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 15:41 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic s jednou cisternou.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že vůz, převážející písek, skončil po nehodě na levém boku a zablokoval celou šíři vozovky. Jednašedesátiletý řidič byl venku z kabiny a byl zraněn na hlavě a rukou. Hasiči poskytli řidiči nezbytnou první pomoc a ošetřili mu tržné rány.

Po příjezdu záchranné služby byl muž naložen do sanity a převezen k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči po dobu vyšetřování nehody odkláněli dopravu a řídili provoz. Zajistili nákladní vůz proti požáru a úniku provozních kapalin.

Majitel havarovaného automobilu si zajistil jak náhradní vozidlo a nakladač na přeložení písku, tak i odtahovou službu. Po ustavení kamionu a jeho naložení na odtah hasiči očistili vozovku a vrátili se zpět na základnu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet