Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči vyprošťovali řidiče i domíchávač u Svinovských mostů, pomohl jim jeřáb i speciál Bison

Jednotka profesionálních hasičů (HZS MSK) z Ostravy-Zábřehu úspěšně vyprostila v pondělí 26. 5. 2014 večer domíchávač betonu, který skončil u sjezdu ze Svinovských mostů v Ostravě-Svinově na levém boku. Plný betonu.

Nehoda se stala v pondělí kolem půl třetí odpoledne. Na místě zasahovala jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Ostravě-Zábřehu. Zraněného řidiče hasiči předali zdravotníkům ZZS MSK.

Hasiče s výkonným jeřábem Demag/Terex a vyprošťovacím speciálem zdrželo jak čekání na vyprošťovací vozidlo soukromé odtahové služby, tak podvečerní bouřka, doprovázená silným lijákem. Kvůli snadnější manipulaci museli hasiči pokácet tři stromy v okolí zásahu.

Hlavní slovo při zvedání domíchávače na kola měl hasičský Bison a jeho dva navijáky s lany. Jeřáb jej zdvíhal nahoru a nadlehčoval, menší Bison soukromé firmy vozidlo jistil. Osmikolový domíchávač byl zpět na kolech kolem půl sedmé večer.

Přesně před týdnem (tedy v pondělí 19.5. odpoledne) havaroval domíchávač s betonem na silnici mezi Ostravou-Porubou a Vřesinou. Skončil na pravém boku v příkopu a v poli. Jeho vyprošťování rovněž zabralo několik hodin hasičům a soukromé firmě. Řidič tehdy vyvázl bez zranění.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet