Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hašení balíků slámy na vlečce v Kostelci komplikoval úzký prostor ulice a silný kouř

Oznámení o požáru bylo přijato operačním střediskem krajských hasičů v 09:52 hodin. Podle prvotních informací došlo na ulici Obilná ve Zlíně – Kostelci k požáru balíků lisované slámy na vlečce traktoru.

Na místo požáru byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín, kterou následně posílili i místní dobrovolní hasiči.

Už při příjezdu profesionálů k místu události byl vidět hustý světlý kouř, který se šířil ulicí mezi zástavbou rodinných domů. Z balíků slámy na odpojené vlečce šlehaly plameny. Současně se zahájením hašení, byli cestou přítomných policistů informováni majitelé okolních domů, aby uzavřeli okna a nevětrali.

Vzhledem k velmi zúženému prostoru ulice nebylo možné strhnout všechny balíky a po rozebrání je dohasit. Po dohodě s velitelem zásahu zabezpečil majitel druhý traktor a malý nakladač. Část sena byla naložena na druhou vlečku a odvezena na blízký pozemek farmy. Následně byla odtažena i vlečka se zbytky prohořívajících balíků. Všechna odvezená sláma byla po přesunu cisterny hasičů uhašena na volné ploše pastviny.

Po odvozu sena z místa požáru provedli hasiči uklizení povrchu komunikace a předali místo majiteli. Způsobená škoda nebyla zatím majitelem vyčíslena. Co stálo za příčinou vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel zlínských hasičů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet