Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První ročník TFA Liberec se uskutečnil v neokoukaném areálu ještědských skokanských můstků

Atraktivní a hasičsky neokoukaný areál skokanských můstků pod Ještědem v Liberci se stal v neděli 20. července 2014 dějištěm prvního ročníku libereckého TFA, které uspořádali hasiči z SDH Karlinky, místní části krajského města.

Ve třech kategoriích odstartovalo celkem 35 soutěžících, včetně čtyř žen a utkali se v několika disciplínách. Po startu roztáhli šest „béčkových“ hadic, následně jednu hadici stejného typu opodál smotali. Následoval přesun k hammer boxu s 80 údery (ženy 40), poté smotání druhého „béčka“ a to už se blížila další část, transport kanystrů.

Muži transportovali 2×25 kilogramů na vzdálenost čtyřicet metrů, ženy měly polovinu. Dalším oříškem bylo přeskočení bariéry a transport figuríny, tři pokusy na přeskočení bariéry zpět někteří závodníci absolvovali neúspěšně a dostali tak dvaceti sekundovou penalizaci za její oběhnutí.

Ještě před výběhem přibližně stovky schodů závodník šestkrát obrátil pneumatiku, třikrát tam a třikrát zpět. Do 15 metrů vysoké věže pak vytáhl hadice a dotkl se jich, následně je musel spustit opět dolů. Třešničkou na dortu už pak zůstalo dalších sto schodů do cíle a zasloužený odpočinek a cesta na čtyřkolce zpět dolů ke startu.

Všechno absolvovali závodníci v kuse, bez přestávky.

Sdílet