Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mrtvý muž v obci Ježovy

K úklidu krvavé skvrny na návsi v obci Ježovy vyjížděli v sobotu 3. listopadu 2007 po dvaadvacáté hodině v noci profesionální hasiči z Klatov. V době jejich příjezdu k události se na místě nacházel mrtvý dvaapadesátile­tý muž.



Hasiči krvavou skvrnu na vozovce odstranili pomocí chloraminu a vody. Jak došlo ke smrtelnému zranění muže vyšetřuje Policie ČR. Zatím není vyloučeno, že ho mohlo srazit nějaké vozidlo. Tělo odvezla pohřební služba.

K požáru opuštěného hospodářského stavení ve středu obce Kyšice, proti mateřské škole, vedle elektro rozvodny a telefonní rozvodny, vyjížděli po třiadvacáté hodině v sobotu 3. listopadu 2007 profesionální hasiči ze stanic Slovany a Pobřežní a dobrovolní hasiči z Dýšiny. Povoláni byli pracovníci ČEZu. O vypnutí proudu byla informována tajemnice OÚ Kyšice. Přívod elektrického proudu do budovy byl vypnut 27 minut po půlnoci. Požár se hasičům podařilo lokalizovat asi po 40 minutách a zlikvidovat po několika hodinách. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun a uchráněné hodnoty na 50 tisíc korun. Příčina požáru se vyšetřuje. V úvahu připadá nedbalost nebo úmysl. Jedná se již o druhý požár v Kyšicích. Druhého listopadu zde hořel rodinný dům a škoda dosáhla výše 300 tisíc korun.

K dopravní nehodě u obce Mířkov, osobnímu automobilu Ford Siera v příkopu, vyjížděli v neděli 4. listopadu 2007 po druhé hodině ranní profesionální hasiči ze Staňkova. Hasiči zajistili místo nehody, odpojili u vozidla akumulátor a odstranili z vozovky hlínu a sklo.Ve vozidle ani v okolí se nenacházela žádná osoba. Událost byla předána Policii ČR, která na místo povolala psa s psovodem.

Ilustrační foto.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

-wap-
Sdílet