Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobák přeletěl na komunikaci před Starým Hrozenkovem svodidla a skončil na louce, jedna osoba byla těžce zraněna

V 04:08 hodin vyslal operační důstojník ze Zlína jednotka profesionálních hasičů stanice Uherský Brod na místo hlášené dopravní nehody osobního vozidla, ke které mělo podle oznamovatele dojít na komunikaci před Starým Hrozenkovem ve směru na Slovensko.

Po příjezdu jednotky bylo velitelem zásahu upřesněno, že došlo k nehodě vozidla zn. VW Bora, které najelo na svodidla v zatáčce komunikace a skončilo převrácené ve vzdálenosti několik desítek metrů na blízké louce.

Na místě se nacházely dvě zraněné osoby, z jichž jedna byla zraněna těžce. Tu pomohli hasiči přenést k vozidlu zdravotnické záchranné služby. Po poskytnutí prvotního ošetření byli zranění transportováni do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozidla proti vzniku požáru a odpojili akumulátorovou baterii. V průběhu zásahu se jako posilová jednotka dostavili na místo i dobrovolní hasiči ze Starého Hrozenkova. Vzhledem ke skutečnosti, že nehrozilo žádné další nebezpečí a z vraku vozidla neunikaly žádné provozní kapaliny, bylo místo události předáno policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet