Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě děti si hrály na okenním parapetu v Plzni, na místě zasahovali hasiči i policisté

Ve středu večer kolem 20 hodiny oznámil náhodný svědek na tísňovou linku policie, že v Plzni v Goethově ulici si v okně v prvním patře jednoho z bytových domů hrají dvě malé děti, které vylézaly oknem ven na vnější okenní parapet a zase zpět do místnosti.

Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka Obvodního oddělení Plzeň – Střed, která nejdříve děti přesvědčila, aby zábavy zanechaly a vrátily se zpět do bezpečí bytu, a poté začala zjišťovat, zda se kromě dětí v bytě nachází i jiné osoby.

Protože ale na klepání a výzvy k otevření obydlí nikdo nereagoval, byli na pomoc přizváni hasiči Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, kteří ve spolupráci s policisty otevřeli byt a zajistili bezpečnost nezletilých dětí. Poté policisté v bytě nalezli ještě dva další nezletilce a matku, která spala ve vedlejším pokoji.

Ta uvedla, že uložila děti ke spánku. V pokoji jim pootevřela okno, aby měly čerstvý vzduch, a sama šla spát. Bohužel usnula tak tvrdě, že neslyšela hrající si děti ani výzvy policistů. Dokonce jí nevzbudilo ani násilné otevření dveří. Díky všímavému muži, kterému nebyla lhostejná bezpečnost malých dětí, a rychlému zásahu policistů a hasičů tento příběh skončil šťastně.

Policisté se nadále případem zabývají, kdy kromě jiného byl případ předán k řešení i místně příslušnému oddělení sociálně právní ochrany dětí a mládeže.

por. Ing. Hana. Štefflová
Policie ČR
Sdílet