Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělí u HZS Olomouckého kraje

V průběhu včerejšího dne (pondělí 5. listopadu) vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 16 událostí, z nichž museli zlikvidovat 3 požáry a také asistovali u několika dopravních nehod. Zde máte některé z nich:

Hořící pneumatiky téměř zapálily dům
V pondělí 5. listopadu byl v 15:08 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár pneumatik v obci Nová Dědina. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o požár plechové popelnice, od které se vzňaly čtyři pneumatiky. Požár vznikl na dvoře rodinného domu, a protože majitel nebyl doma, museli hasiči přelézt uzamčenou bránu po žebřících a požár zlikvidovat vysokotlakým proudem. Oheň vznikl v těsné blízkosti stěny výminku a došlo k lehkému zahoření jeho krovu. Hasiči odstranili část krytiny a zlikvidovali skrytá ohniska.

Hořící smrk
V pondělí 5. listopadu byl v 15:49 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár stromu v obci Lipina. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šternberku, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o dvacetimetrový smrk, který hořel ve vytlelé dutině kmene. Protože hrozilo prohoření a následný nekontrolovaný pád, hasiči strom bezpečně pokáceli, hořící kmen odřezali a uhasili. Výše škody je předmětem vyšetřování, příčinu stanovil vyšetřovatel jako úmyslné zapálení

Hasiči tahali klády z vody
V pondělí 5. listopadu bylo v 16:16 hodin nahlášeno na operační středisko hasičů v Olomouci, že v řece Oskavě jsou u splavu klády. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o naplaveninu dvou klád a několika větví u stavidla na řečišti. Hasiči provedli jejich vytažení na břeh pomocí lana a trhacího háku.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-kuw-
Sdílet