Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Strakonické letiště obsadili vojáci i hasiči, děti si mohly vyzkoušet hasičský ochranný oblek

Strakonická preventivně-výchovná sezona je v plném proudu. Neděli 25. května prožili profesionální hasiči ze Strakonic na polním letišti „V Lipkách“. Ale k odletu na dovolenou se z letištního terminálu rozhodně nechystali.

Zaslouženému a velkému zájmu strakonické veřejnosti se opět po roce těšil „Den s 25. PLRP“, který pořádá místní protiletadlový raketový pluk. Jedná se o největší propagační akci v okrese Strakonice. Stejně jako v minulém, tak i v letošním roce, se program konal na polním letišti Aeroklubu Strakonice. Na pravý vojenský guláš zavítaly dobré tři tisícovky návštěvníků ze Strakonic a okolí.

Vojáci zorganizovali pro veřejnost den plný akcí, ukázek a dobré zábavy. Program byl opravdu bohatý a každý si mohl vybrat své. Tradičně se účastní i územní odbor Strakonice, který v rámci letošního programu připravil pro diváky ukázku činnosti lezecké skupiny a v akci představil i svoji novou zásahovou techniku CAS 30 T 815 6×6.

Na své si rovněž přišly děti, které mohly u hasičského preventivně-propagačního stánku kreslit a za svou snahu byly odměněny drobnými cenami. Mnozí příchozí využili i možnosti vyzkoušet si hasičský ochranný oblek, nebo se nechat vyfotografovat na mobilní zásahové technice. Slunečný den nezklamal a přitáhl k nám pěkných pár stovek malých návštěvníků.

plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel územního odboru Strakonice
HZS Jihočeského kraje 
Sdílet