Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár Avie způsobil škodu 450 tisíc korun

K požáru nákladního automobilu AVIA v obci Těně vyjížděli dnes před druhou hodinou ranní profesionální hasiči z Rokycan a Hořovic a dobrovolní hasiči ze Strašic. Požár se hasičům podařilo lokalizovat po několika minutách a zlikvidovat po necelé hodině. Kromě hašení hasiči osvětlovali místo události a odstraňovali následky požáru. ilustrační foto

Na místě byli také specialisté Policie ČR a majitel vozidla. Škoda byla vyčíslena na 450 tisíc korun. Příčina požáru se vyšetřuje. Jednalo se patrně o úmysl, jelikož vozidlo bylo majiteli odcizeno.


Další případy z Plzeňského kraje:

Požáry
Z celkového počtu událostí se v pěti případech jednalo o požáry s celkovou přímou škodou 110 tisíc korun.

K požáru dřevěné boudy určené k likvidaci v Kalikově ulici v Plzni vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Pobřežní. Hasiči požár lokalizovali a likvidovali pomocí jednoho ,,C“ proudu vody. Na místo se dostavil majitel objektu. Událost se obešla beze škody. Příčina požáru se šetří.

K původně ohlášenému požáru rodinného domku u obce Vejprnice vyjížděli profesionální hasiči ze stanic Pobřežní a Nýřany. Po dojezdu na místo hasiči zjistili, že se nejedná o požár rodinného domu, ale že zde jeho majitel pálil zbytky dřeva a klestí. Událost se obešla beze škody.

Dopravní nehody

Během pondělí vyjížděli hasiči k pěti silničním dopravním nehodám.

Ke sraženému cyklistovi osobním automobilem v ulici U Seřadiště v Plzni – Koterově, u stanice HZS, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Slovany. Hasiči zajistili místo nehody, poskytli předlékařskou pomoc zraněnému, který utrpěl tržnou ránu na hlavě. Přiložili mu rovněž krční límec a pomohli zdravotníkům s jeho naložením.

K osobnímu automobilu na boku u obce Rabí vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Sušice. Jedna zraněná osoba byla v péči ZZS. Hasiči zajistili místo nehody, odpojili u vozidla akumulátor, pomocí 20 kg sorbentu zlikvidovali únik provozních kapalin a asistovali odtahové službě.

K dopravní nehodě, nárazu osobního automobilu Opel Astra do stromu, u obce Sobětice vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Klatovy. Zraněná osoba se v době jejich příjezdu nacházela mimo vozidlo. Hasiči zajistili místo nehody, poskytli předlékařskou pomoc zraněné osobě a asistovali odtahové službě.

Technická pomoc

V pondělí hasiči ve čtyřech případech poskytovali technickou pomoc.

K otevření zabouchnutých dveří bytu ve třetím nadzemním podlaží v ulici Na Čampuli v Tlučné vyjížděli profesionální hasiči z Nýřan. Jak hasiči na místě zjistili, nacházelo se uvnitř bytu roční dítě. To měli na starost dva chlapci ve věku 12 a 15 let, kterým se poté, co vyšli na chodbu domu, zaklapli průvanem dveře. Chlapci přivolali pomoc. Hasiči se nejprve snažili dveře otevřít pomocí speciálního nářadí, ale ty byly opatřeny bezpečnostním zámkem. Do bytu proto vnikli za použití čtyř dílů nastavovacího žebříku oknem do dětského pokoje, ve kterém bylo pootevřené okno. Uvnitř byl nalezen roční chlapec. Dveře bytu hasiči otevřeli zevnitř a vpustili dovnitř oba sourozence.

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kuw-
Sdílet