Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda zablokovala D2

Dálnici D2 v obou směrech zablokovala v noci nehoda dvou dodávkových vozidel. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena včera ve 22.18 hodin a na místo vyjely tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Hustopečích, Židlochovicích a v Lidické ulici v Brně. Na 8. kilometru dálnice ve směru na Brno havarovala vozidla Fiat Ducato a Mercedes Benz Sprinter

. Protože auta zasahovala i do protisměru, byla dálnice na více než hodinu uzavřena v obou směrech. Při nehodě byli zraněni tři lidé z vozidla Fiat Ducato. Hasiči udělali na obou vozidlech protipožární opatření, odpojili baterie a sorbentem zasypali louži oleje, který unikl z vozidla Mercedes. Po vyšetření nehody dopravní policií hasiči uklidili povrch vozovky.

Bez zranění skončila dopolední nehoda kamionu Mercedes Actros na 32. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.08 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Hustopečích. Kamion sjel z vozovky do příkopu a při havárii prorazil palivovou nádrž, z níž do betonového žlabu u vozovky vyteklo zhruba 50 litrů nafty. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření, odpojili baterii a snažili se zabránit dalšímu úniku nafty. Z palivové nádrže odčerpali zhruba sto litrů nafty, vyteklé palivo zasypali 30 kilogramy sorbentu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet