Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Hořicích na Jičínsku zničil chatku plnou odpadu, uživatel utrpěl popáleniny

K požáru chatky vyjeli v sobotu 31. května 2014 dopoledne hasiči do zahrádkářské kolonie v Harantově ulici v Hořicích na Jičínsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 11:40 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic, dobrovolní hasiči z Hořic a Miletína.

Požár zasáhl dřevěnou chatku o rozměrech zhruba čtyři krát 4,5 metru, která byla odpojena od přívodu elektrické energie. Její uživatel nahromadil uvnitř objektu i kolem něho velké množství materiálu a různého odpadu. Hasiči tak měli ztíženou práci při likvidaci požáru, který zřejmě vypukl uvnitř zahradního domku.

Jednotky hasily jak obytnou část, tak část střechy z nastavovacího žebříku. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 11:47 hodin a uhasili ve 13:23 hodin. Uživatel se v době vypuknutí požáru pohyboval za chatkou a ještě před příjezdem hasičů vynesl ven dvě propanbutanové lahve. Při tom utrpěl popáleniny, se kterými byl převezen záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči po lokalizaci požáru museli rozebrat část střešní konstrukce, odvětrat celý prostor a vyklidit část vybavení a odpadu z chatky. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na pět tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet