Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se záchranáři resuscitovali v obci Žďárky na Náchodsku cyklistu, který spadl do potoka

K vážné nehodě cyklisty došlo v neděli 1. června 2014 odpoledne v obci Žďárky na Náchodsku. Muž (ročník 1940) z dosud nejasných příčin při sjezdu na kole spadl z prudkého čtyřmetrového srázu do potoka. Na místo události v 16:16 hodin vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, lékař a záchranáři pozemní a letecké záchranné služby.

Hasiči s technickým automobilem dorazili na místo současně s posádkou pozemní záchranné služby. Muže ještě před jejich příjezdem vytáhli z vody svědci události. Kvůli příkrému svahu byl prvotní zásah velmi náročný. Hasiči museli vstoupit do vody a ve spolupráci se záchranáři zahájili resuscitaci.

Po příjezdu druhého zásahového vozidla hasiči připravili nosítka, která uvázali na lana, muže za stále resuscitace upevnili do nosítek a vytáhli na cestu. Tam pokračovali za asistence lékaře a záchranářů v oživovacích pokusech.

Senior byl následně sanitou převezen zhruba 200 metrů k místu, kde přistál vrtulník. Hasiči ještě pomohli s přeložením pacienta do vrtulníku, který jej transportoval do nemocnice. Příčiny a okolnosti této události šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet