Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Otrokovic zasahovali u dvou nehoda nákladních vozidel kousek od sebe

V 10:37 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Otrokovice k hlášené dopravní nehodě nákladního vozidla na ulici U Letiště. Mělo se jednat o pomoc při vyproštění kamionu Mercedes, který zůstal v příkopu a částečně zasahoval do komunikace. Mimo cisternového vozidla mířil na místo i automobilní jeřáb otrokovických hasičů.

Do dvou minut byli hasiči na místě nehody, kde zjistili, že se jedná o nehodu nákladního a osobního vozidla. Na místě nedošlo k žádnému zranění osob ani úniku provozních kapalin. Nebylo nutné ani žádné vyproštění. Po odstranění vozidel a provedení úklidu komunikace pokračovala jednotka v jízdě zpět na svou stanici.

Po několika stovkách metrů narazili hasiči na další dopravní nehodu nákladního vozidla, které sjelo z komunikace ulice Objízdná do příkopu, kde narazilo do stromu. Jednalo se opět nákladní vozidlo zn. Mercedes. Jak bylo od přítomných policistů zjištěno, bylo to místo původně hlášené události. Hasiči za pomoci navijáku automobilního jeřábu vozidlo vytáhli zpět na komunikaci a bez další komplikace se vrátili na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet