Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U vážné dopravní nehody poblíž obce Střílky zasahoval i vrtulník, řidiče museli hasiči z vraku vyprostit

O dopravní nehodě byly profesionální hasiči krajského operačního střediska ve Zlíně informováni v 06:32 hodin Policií ČR. K události došlo na komunikaci I. třídy č. 50 poblíž obce Střílky ve směru na Bučovice.

Operační důstojník vyslal na místo jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Morkovic – Slížan a Koryčan.

Jak následně hlásil velitel zásahu, došlo k nárazu osobního vozidla zn. Kia Shuma do mostku u silnice. Řidič vozidla zůstal ve vraku zaklíněn. Hasiči provedli jeho rychlou stabilizaci a za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení ho z vraku vyprostili. Po jeho předání posádce zdravotnické záchranné služby zajistili hasiči vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Vzhledem k rozsahu zranění řidiče byl na místo nehody povolán vrtulník letecké záchranné služby.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému je komunikace v místě události uzavřena.

V 08:00 hodin bylo provedeno vystřídání zasahující jednotky profesionálních hasičů stanice Morkovice – Slížany. Jednotky dobrovolných hasičů z Morkovic a Koryčan byly odeslány zpět na své stanice. Před devátou hodinou se na místo události dostavilo vozidlo odtahové služby. Hasiči pomohli s naložením vraku vozidla a dokončili likvidační a úklidové práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet