Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nové špičkové produkty od LUKASe

Dne 5. 11. 2007 se na Centrální požární stanic brněnských profesionálních hasičů uskutečnila ukázka nové techniky od firmy NORDSTAHL, která zde v České republice zastupuje firmu LUKAS, tedy výrobce vyprošťovacího zařízení.

Byla zde představena nová řada vyprošťovacího zařízení a doplňků. Hlavní novinkou je systém STREAMLINE Technology, tedy koaxiální rychlospojka mezi nástrojem a agregátem, která se pohodlně spojuje a rozpojuje jedním otočením. Koaxiální rychlospojka STREAMLINE Technology je otočná o 360° stupňů a tím se zabraňuje i častému zamotávání hadic. Jsou do ní svedeny obě hadice, čili tlaková i zpáteční větev. Tuto spojku je možné namontovat místo součastných dvou spojek na staré hadice, aniž by bylo nutné měnit je měnit.

Další novinkou je v noci světélkující, luminiscenční hadice, která je tímto lépe vidět a snižuje tak riziko nechtěného poškození.

Mezi další novinkou, která zde byla představena, jsou rozpěrné zarážky, jenž umožňují snadné opření rozpěrné tyče a nadzvednutí palubní desky. To bylo ostatně i následně vyzkoušeno na vraku.

Další věcí, která byla zároveň hasičům z Brna zakoupena, je skládací plošina pro případ, že by bylo nutno vyprošťovat zraněné třeba z autobusu nebo kamionu, který je podstatně výš a zasahující hasiči by tam nedosáhli. Jedná se o hliníkový výrobek o nosnosti 400 kg opatřený z jedné strany zábradlím proti pádu.

Více informací o výrobcích a novinkách značky LUKAS vám ochotně sdělí jeho dovozce pro ČR, tedy firma NORDSTAHL, partner našeho webu Požáry.cz.


-swo-, -wap-
Sdílet