Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet vozidla s dítětem v Ostravě zaměstnal hasiče ze stanice Zábřeh

Zdravotnická záchranná služba zasahovala u dopravní nehody v Ostravě. Před půl čtvrtou odpoledne byl operátorům nahlášen střet automobilu s dítětem na Volgogradské ulici v ostravské části Zábřeh. Na místo události ihned vyjela nejbližší posádka rychlé lékařské pomoci, která dorazila na pomoc během pěti minut od nahlášení. U nehody také zasahovala jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava-Zábřeh, která zajistila místo nehody.

Sedmiletá dívka byla v bezvědomí a v přímém ohrožení života. Zasahující lékařka při prvotním vyšetření zjistila poranění v oblasti hlavy a mozku. Posádka záchranné služby dítěti zaintubovala dýchací cesty a připojila postiženou k přístrojem řízené ventilaci. Po provedení všech potřebných úkonů v rámci přednemocniční neodkladné péče byla pacientka sanitním vozidlem transportována do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. V době předání na urgentním příjmu byl stav dítěte kritický.

K zásahu byla povolána rovněž interventka psychosociálního týmu ZZS, která na místě události poskytovala první psychickou pomoc řidičce i blízkým dítěte, a to spolu s interventem PČR.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet