Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žigulík na střeše a ulomený strom

Přinášíme vám informace o dvou dnešních výjezdech Jednotky Sboru dobrovolných hasičů Votice. První byl dopoledne na dopravní nehodu osobního automobilu Lada a druhý krátce po obědě. Tentokrát se jednao o ulomenou špičku stromu.

Dne 11.11. 2007 v 09:40 hod. byla ohlášena dopravní nehoda mezi Hostišovem a Oldřichovcem na silnici 1/3. Jednotka SDH Votice JPO II vyjela s CAS K 25 LIAZ v počtu 1+4. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu mimo vozovku. Záchranná služba byla již na místě a měla v péči jednu zraněnou osobu. Jednotka provedla protipožární opatření a po zadokumentování nehody dopravní policií pomohla s naložením auta na odtahovou službu a vrátila se na základnu.

Další výjezd byl ohlášen ve 13:15. Jednalo se o ulomenou špičku stromu v desetimetrové výšce v Pražské ulici ve Voticích. Jednotka vyjela s CAS K 25 LIAZ v počtu 1+3 a s PP27 TATRA 148 v počtu 1+2. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o ulomenou špičku stromu nad chodníkem. Pomocí motorové pily a PP 27 byla špička stromu odstraněna a jednotka se vrátila na základnu.

Foto: JSDH Votice

Info: Martin Rataj/JSDH Votice

-wap-
Sdílet