Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nakladače v hale s obilím

V neděli 11. listopadu byl v 19:22 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár nakladače v soukromé firmě v Bělkovicích-Lašťanech. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šternberku a z Olomouce a dobrovolní hasiči z Bělkovic-Lašťan a Bohuňovic. Po příjezdu bylo zjištěno, že hořící nakladač stojí uprostřed haly plné obilí

. Požár vznikl při překládání obilí z jedné strany haly na druhou. Požárem byla zničena kabina a motorová část pracovního stroje. Po likvidaci požáru se jednotky vrátili na základny, kromě místní jednotky SDH, která zůstala na místě události a střežila požářiště do dnešního rána. Předběžnou výši škody stanovil vyšetřovatel po dohodě s majitelem na 2 miliony korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Další případy z Olomouckého kraje

PŘEROV

Hasiči zajišťovali sudy s neznámou látkou

V pátek 9. listopadu byl v 8:29 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově nález sudu s neznámou látkou na silnici vedoucí z Lipníku nad Bečvou do Oseku nad Bečvou asi 10 metrů od krajnice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova a z Lipníku nad Bečvou, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o uzavřený plastový sud s neznámou látkou. Látka uvnitř sudu byla bílé tekuté konzistence a sudu se nacházelo označení EMCROIL. Po příjezdu chemického automobilu hasiči v ochranných oblecích odebraly vzorky na rozbor. V průběhu jímání látky za účelem rozboru dostali hasiči zprávu, že u obce Osek nad Bečvou je další, již rozbitý, sud. O několik minut později dostali hasiči další zprávu, že našel se ještě jeden sud u Obecního úřadu v Oseku. Hasiči nalezené sudy předali pracovníkům Obecního úřadu Osek, kteří je převezli do sběrného dvora v obci. Odebrané vzorky předali hasiči Chemické laboratoři ve Frenštátě pod Radhoštěm k analýze. O několik minut později se přihlásil vlastník sudů, který jejich ztrátu nahlásil a další postup konzultoval s Policií ČR a starostkou obce Osek nad Bečvou.

PROSTĚJOV

Zraněné káně

V pátek 9. listopadu bylo v 14:55 hodin nahlášeno na operační středisko hasičů v Prostějově, že na silnici mezi Konicí a Ochozem leží na silnici zraněný dravec. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Konice, kteří káně, jež zřejmě srazilo auto, odchytili a převezli na požární stanici, kam si pro něj přijeli pracovníci Záchranné stanice pro malé živočichy.

SEVER

Požár odsávání

V pátek 9. listopadu byl v 15:34 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár odsávání na provozu tlakového lití v soukromé firmě v Mohelnici. Na místo vyrazili dobrovolní hasiči z Mohelnice, kteří po příjezdu začali rozebírat ohořelé odsávání nad strojem. Po rozebrání několika metrů potrubí, které bylo horké a kouřilo se z něj, přijel na místo vyšetřovatel příčin požáru. Hasiči zkontrolovali celé odsávání až po střechu. Výši škody stanovil vyšetřovatel na 50 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

10. 11. 2007

Utonulá osoba v lomu

V sobotu 10. listopadu dostali v 14:54 hodin profesionální hasiči z Jeseníku hlášení, že v lomu v Uhelné je utonulá osoba. Po příjezdu na místo zjistili, že se utonulá osoba nachází asi 2 metry od břehu. Po zadokumentování místa policií hasiči utonulého vytáhli z vody na břeh a předali Policii ČR.

11. 11. 2007

Dopravní nehody

V neděli 11. listopadu vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 10 dopravním nehodám, při kterých byly zraněny dvě osoby. Na několik hodin byla uzavřena silnice u obce Horní Loděnice. Na místě se do příkopy převrátil sypač, kterého hasiči museli vyprostit.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-kuw-
Sdílet