Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrtelné zranění utrpěl motocyklista po nárazu do osobního automobilu v Brně

Při dopravní nehodě osobního vozu s motocyklem zemřel v Brně jeden člověk. Hasiči na místě oživovali motorkáře a likvidovali požár, který oba vraky zachvátil hned po nehodě.

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno v Brně na ulici Drčkova jen pár metrů od plotu, za kterým sídlí Školní a výcvikové zařízení HZS ČR. Lektoři, kteří požár viděli, okamžitě komunikovali s operačním střediskem HZS a vyjeli na místo. K zásahu vyrazila také jednotka HZS Jihomoravského kraje z nedaleké stanice Líšeň a dobrovolní hasiči ze Slatiny.

V době příjezdu hasičů oživovali zraněného motorkáře svědkové události. Hasiči převzali resuscitaci a současně likvidovali pomocí dvou vodních proudů požár vraku motorky a poškozeného vozidla. Záchranná služba po příjezdu pokračovala v oživovacích pokusech. Motorkář však na místě svým zraněním podlehl.

Řidič osobního vozu vyvázl z nehody bez zranění a věnoval se mu hasič vyškolený k poskytnutí posttraumatické péče. Čtyřproudá silnice byla v době záchranných prací uzavřena. Následně policisté začali dopravu usměrňovat a provoz svedli do dvou pruhů.

Po zadokumentování nehody policií uklidili hasiči silnici od střepů a provozních kapalin a v 10.10 hodin odjela z místa poslední jednotka.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet