Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Troubelicích zničil garáž a dvě vozidla

Ve čtvrtek 5. června 2014 byl v 22:05 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár garáže u rodinného domu v obci Troubelice.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní hasiči z Troubelic. Ti, když přijeli k požáru, zjistili, že požárem je zachvácena celá garáž stojící v blízkosti rodinného domu. Velitel zásahu proto povolal k události další jednotky, a to dobrovolné hasiče z Dlouhé Loučky, Mohelnice, Uničova a Libiny.

Požár zcela zachvátil dřevěnou garáž o rozměrech asi 15 × 6 metrů, která byla vybavena jako dílna. Uvnitř byla zaparkována dvě osobní vozidla a uskladněny svařovací soupravy. Plameny se přenesly na zděný přístřešek o rozměrech 4 × 7 metrů. V první fázi se hasiči soustředili jak na likvidaci požáru, tak také na ochranu rodinného domu, který stál v těsné blízkosti hořící garáže. V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali konstrukce střechy a přetlakovou ventilací odvětrávali zakouřené prostory.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu dvanáct minut po půlnoci, likvidaci hlásil velitel zásahu v 1:50 hodin v pátek 6. června 2014.

Na místě byla zraněna jedna osoba, kterou zdravotnická záchranná služba odvezla na ošetření do nemocnice. Výše škody byly předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet