Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu na londýnské Waterden Road

Mohutný oblak kouře zahalil včera, 12. 11. 2007 britskou metropoli Londýn. V její východní části Stratford se rozhořel obrovský požár starého skladiště, určeného k demolici. S plameny bojovalo 75 londýnských hasičů.

Požár skladu na Waterden Road ve východní části Londýna, tedy ve Stratfordu byl ohlášen ve 12.06 hod. dne 12. 11. 2007, na místo okamžitě vyjelo několik vozidel londýnského hasičského sboru, sanitky záchranné služby a policie. Kouř byl viditelný z velké dálky a vystrašil tak obyvatele celého města.

Po příjezdu na místo případu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požárem zachvácený jednopodlažní objekt bývalého skladiště a autobusových garáží o rozloze 60×80 m v plném rozsahu. Na místo byly povolány posilové jednotky. K požáru se tak celkem dostavilo 15 hasičských automobilů a oheň samotný likvidovalo 75 hasičů London Fire Brigade.

Likvidace složitého požáru skladiště, místo kterého má vyrůst nový stadion pro Olympijské hry 2012, které Londýn pořádá, byla hasiči oznámena v 16.23 hod. Na tísňovou linku bylo přijato více jak 150 hovorů o tomto požáru.

Během zásahu nebyl nikdo zraněn, příčina vzplanutí skladiště je v šetření policie a hasičských vyšetřovatelů. Dle vyjádření Scotland Yardu se však v žádném případě nejednalo o útok terostů.

Video ze zásahu můžete shlédnout zde.

Místo požáru se nalézá zde.

Info a foto: London Hot News, London Fire Brigade a web

-wap-
Sdílet