Úterý 16. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

GIS Day 2007

GIS Day je mezinárodní den Geografických informačních systémů, který bude v Liberci probíhat ve dnech 14. – 16. listopadu v Krajské vědecké knihovně. Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje se již druhým rokem připojuje k této akci

. Den GIS probíhá ve spolupráci Krajského úřadu Libereckého kraje, Technické univerzity Liberec a Gymnázia F. X. Šaldy. V letošním roce se jedná o první takto rozsáhlou akci v České republice, která veřejnosti uceleně představí Geografické informační systémy.
Akce je rozdělena do několika částí. Od 9. do 29. listopadu bude ve druhém patře knihovny probíhat výstava posterů s tématem aplikace GIS, která bude volně přístupná návštěvníkům knihovny.
Od 14. do 16. listopadu bude probíhat samotný GIS Day, formou přednáškového cyklu pro školy a veřejnost s podtitulem „GIS HROU“. Celá akce bude zahájena 14. listopadu v 10 hodin za přítomnosti ředitele HZS Libereckého kraje a dalších zástupců zúčastněných organizací. Návštěvníci se během tří dnů blíže seznámí s geografickými informačními systémy pomocí konkrétních aplikací na počítačových pracovištích.
V pátek 16.11. bude od 10.00 probíhat přednáškový cyklus pro laickou i odbornou veřejnost, na který bychom rádi pozvali všechny zájemce o danou problematiku.
Podrobné informace se dozvíte na a href="http://­gisday.tul.cz " target=_blank>http://gis­day.tul.cz
Srdečně zveme všechny zástupce médií i širokou veřejnost do prostor vědecké knihovny v Liberci!

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-kuw-
Sdílet