Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zvýšená aktivita včel ve Zlínském kraji přinesla hasičům o pár výjezdu navíc

Dne 6. 6. 2014 v 8:01 hodin obdrželo operační středisko hasičů ve Zlíně zprávu, že pod střechou charitního domu v Kroměříži je včelí roj. Na místo byla vyslána jednotka z Kroměříže. Ta zjistila, že roj ve výšce 11 m obsadil i ventilační komínky na střeše. Velitel zásahu si proto vyžádal lezeckou skupinu hasičů, která odstraňovala víčka komínků ventilace a zlikvidovala roj pomocí vysavače.

Další hlášení o včelím roji přijal operační důstojník v 10:55 hodin. Roj byl opět v Kroměříži, na pozemku základní školy.

V 11:38 hodin byl oznámen včelí roj u pískoviště v Uherském Hradišti a ve 12:31 hodin vosí hnízdo v blízkosti arcibiskupského gymnázia v Kroměříži.

Odpoledne, ve 14:46 hodin bylo přijato hlášení o včelím roji v blízkosti školky ve Zlíně na Jižních Svazích. Roj byl odstraněn pomocí vysavače.

V podvečer, v 18:36 hodin byl ohlášen včelí roj na zahradě rodinného domu v Mařaticích u Uherského Hradiště s tím, že děti majitelů domu jsou alergici na včelí bodnutí.

Poslední hlášení o včelím roji bylo přijato v 18:12 hodin. Včely se usídlily v blízkosti hřiště ve Zlíně na Jižních Svazích. Byly odstraněny pomocí rojáčku.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet